Aleja na Mariánsku horu v Levoči nesie meno zosnulého pápeža Jána Pavla II.

17.09.2005 Levoča

Levoča 15. septembra (TASR) - Kamenistá, strmá cesta na známe pútnické miesto Mariánska hora v Levoči nesie meno zosnulého pápeža Jána Pavla II. , ktorý navš...
Levoča 15. septembra (TASR) - Kamenistá, strmá cesta na známe pútnické miesto Mariánska hora v Levoči nesie meno zosnulého pápeža Jána Pavla II. , ktorý navštívil mesto pred desiatimi rokmi. Dnes, na sviatok Sedembolestnej Panny Márie - patrónky Slovenska posvätil novoosadené mramorové dosky s pomenovaním Aleja Jána Pavla II. pomocný biskup spišskej diecézy Andrej Imrich.

Pomenovanie aleje po zosnulom pápežovi schválili na prahu leta poslanci mestského zastupiteľstva. Dosky s novým názvom zhotovili počas piateho ročníka letného kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla účastníci medzinárodného plenéra. Konal sa v čase od 11. do 20. augusta za účasti vyše tridsiatky umelcov - rezbárov, maliarov a kamenárov zo Slovenska, Česka a Poľska.
Okrem umeleckých diel inšpirovaných odkazom Majstra Pavla a architektúrou Levoče, zhotovili kamenári dve mramorové dosky s erbom zosnulého pápeža a pomenovaním aleje, ktorou každoročne na sviatok Navštívenia Panny Márie začiatkom júla smerujú na Mariánsku horu tisícky pútnikov zo Slovenska i zahraničia.
 

Vyberte región

mark